עצים קשים
לא מעט עבודות עם עץ בפרויקטים שונים של בנייה וביצירת ריהוט מסוגים שונים דורשות עצים קשים. העצים הגשים מגיעים מעצים כגון: אגוז, דובדבן, אלון ועוד. מדובר על עצים שיש להם עלים רחבים, קליפות קשות וכן הם מהווים עצים נשירים. עצים רכים הם גם עצים שמייצרים זרעים אך בניגוד לעצים הקשים, לזרעים שלהם אין כיסוי, הם לא משירים עלים והכינוי שלהם הם עצים ירוקי עד. ניתן למצוא סוגים שונים של עצים רכים כגון: אשוחית, סקויה ועוד. חשוב מאוד להבין כי לכל אחד מסוגי העצים הללו יש את היתרונות והחסרונות שלו וכל אחד מהם מתאים לסוג עבודה שונה ועל כן, כדאי מאוד לברר מהם המאפיינים של כל עץ ואיזה סוג עץ מתאים לכם בדיוק, טרם אתם בוחרים בו.
השימושים של עצים קשים
עצים קשים הם עצים חזקים ביותר והם לרוב ישמשו עבור יצירת רהיטים. הסיבה לכך היא שמעבר לעובדה שהם עמידים וקשים הם לא מתכווצים או מתעוותים בדרך כלשהי והם מאפשרים לכל מוצר שעשוי מהם לשמור על הצורה שלו לאורך זמן רב. בין העצים הקשים ניתן למצוא סוגים שונים לרבות: עצי מילה שהיתרון שלהם שהם גם בולמי זעזועים ועל כן משתמשים בהם לא פעם לצורך יצירת ידיות עבור כלי עבודה שונים, עץ אלון שהוא עץ הרלוונטי מאוד עבור בניית ספינות, סירות, מסגרות שונות ועוד. עץ בוק שהוא עץ שניתן למצוא אותו במטבחים שונים שכן הוא מגיע בגוונים שונים והוא יכול לשמש כמשטחי עבודה מעולים ועוד. העצים הקשים לרוב יהיו יקרים יותר וזאת בשל הביקוש שלהם בשוק עבור מוצרים ספציפיים וכן בשל העובדה שאין יותר מדי ספקים של העצים הללו. כמובן שגם היתרונות שלהם הופכים אותם לפופולאריים ביותר. בין היתרונות שלהם ניתן למצוא: כוח, עמידות, מראה טוב ועוד.
למה כדאי עצים קשים על פני רכים?
אין ספק כי מוצרים העשויים מעצים קשים הם בעלי תוחלת חיים גבוהה יותר ממוצרים העשויים מעצים רכים. מעבר לכך, הם מתאימים למגוון רחב של שימושים וכן, הם מספקים כאמור תוצר איכותי, עמיד וחזק.